لپ‌تاپ‌ها راه‌حلی عالی برای کار از خانه یا مواقعی هستند که نمی‌توانید وارد دفتر کار شوید. متأسفانه، گاهی اوقات لپ‌تاپ‌ها به دلیل فرم کوچک و قابل حمل بودن، به شدت محدود می‌شوند. با این حال، ارتقاء لپتاپ این امکان را فراهم می کند که با تعویض قطعات لپ تاپ، لپ تاپ خود را به یک رایانه قدرتمند تبدیل کنید یا طول عمر آن را به میزان قابل توجهی افزایش دهید. با تعویض قطعات لپ تاپ، می توانید تأثیر مثبت قابل توجهی بر عملکرد لپ تاپ خود داشته باشید. ارتقا لپ تاپ آسان است و هر کسی می تواند با اطلاعات و تمرین صحیح این کار را انجام دهد. در اینجا همه چیزهایی است که باید در مورد نحوه ارتقا لپ تاپ خود بدانید.

ارتقا لپتاپ چیست؟

با گذشت زمان، کامپیوترها ممکن است کند شوند یا قطعات خاصی از سخت افزار شروع به از کار افتادن کنند. خوشبختانه، همه رایانه ها، حتی لپ تاپ ها، قابل تغییر هستند. با تعویض اجزای خاص، می توانید طول عمر یا قابلیت های رایانه شخصی خود را افزایش دهید. هر زمان که قطعه‌ای را تعویض می‌کنید تا لپ‌تاپ شما کارآمدتر عمل کند، می‌توانید آن عمل را یک ارتقا در نظر بگیرید.

چه چیزی را می توانید در لپ تاپ ارتقا دهید؟

در حالی که لپ تاپ ها نسبت به دسکتاپ ها کمتر قابل ارتقا هستند، هنوز تغییراتی وجود دارد که می توانید انجام دهید که تأثیر قابل توجهی بر عملکرد لپ تاپ شما خواهد داشت. ممکن است بتوانید با تعویض قطعات لپ تاپ این کار را انجام دهید. اگرچه نمی‌توانید CPU را در لپ‌تاپ ارتقا دهید، اجزای دیگری نیز وجود دارند که می‌توانید آنها را جایگزین کنید. به عنوان مثال، با اضافه کردن یک حافظه رم یا تعویض از یک هارد دیسک به یک SSD، می توانید کارکردن دستگاه خود را بسیار لذت بخش تر کنید و طول عمر آن را به شدت افزایش دهید. در اینجا فقط چند مورد از ارتقاهای احتمالی که می توانید به لپ تاپ خود اضافه کنید آورده شده است:

ارتقا لپ تاپ برای کدام قطعات امکان پذیر است؟

راحت ترین پاسخ نه است. اما یک پاسخ کمی گیج کننده این است که بستگی دارد. اجازه دهید کمی عمیق‌تر به این موضوع بپردازیم. در یک رایانه رومیزی، ارتقاء یک CPU به سادگی خارج کردن CPU قدیمی و جایگزینی آن با یک CPU جدید و سازگار با پین (همان پشتیبانی از سوکت) است. شاید فکر کنید چرا همین کار را با لپ تاپ ها انجام ندهید؟ اولین چیز، اگر سازنده لپ تاپ از آن پشتیبانی کند، می توانید. در این صورت ارتقا لپ تاپ با تعویض قطعات لپ تاپ ممکن می شود.

آیا می توان پردازنده لپ تاپ را ارتقا داد؟

در جواب آیا می توان پردازنده لپ تاپ را ارتقا داد؟ باید بگوییم که اگر اگر لپ‌تاپ کمی قدیمی‌تر بگیرید، CPU آن‌ها روی مادربرد لحیم نمی‌شوند. در عوض، آنها در یک سوکت نصب می شوند، مشابه آنچه در مادربرد دسکتاپ می بینیم. البته سوکت و سی پی یو برای لپ تاپ طراحی شده است. اگر این مورد در مورد لپ تاپ شما باشد، پس این فرصت برای شما وجود دارد که CPU لپ تاپ خود را ارتقا دهید. فقط به دنبال یک CPU پشتیبانی شده باشید و سعی کنید آن را جایگزین کنید.

وقتی می گوییم “CPU پشتیبانی شده”، منظور ما یک CPU سازگار با سوکت از همان سازنده است. اگر لپ تاپ شما به عنوان مثال دارای Core i3 است، می توانید آن را با یک پردازنده Core i7 سازگار با سوکت جایگزین کنید. برخی از تولید کنندگان لپ تاپ لیستی از CPU های سازگار برای لپ تاپ ارائه می دهند. همچنین مشکل سازگاری بایوس وجود دارد. برخی از تولیدکنندگان لپ تاپ بایوس خود را روی یک CPU خاص قفل می کنند. این از هر گونه ارتقاء جلوگیری می کند، حتی اگر لپ تاپ شما دارای یک پردازنده سوکت باشد.

این مورد در مورد لپ تاپ های کمی قدیمی تر است. آخرین لپ تاپ ها چطور؟ حتی برای لپ‌تاپ‌های مدرن هم شرایط سخت است. در اکثر لپ‌تاپ‌های جدید، سازندگان پردازنده را مستقیماً روی مادربرد لحیم می‌کنند. در نتیجه، تعویض یا ارتقاء CPU لپ تاپ شما عملا غیرممکن است. اگر تولیدکنندگان لپ‌تاپ می‌توانستند لپ‌تاپ‌های خود را با در نظر گرفتن قابلیت ارتقای CPU طراحی کنند، ما می‌توانیم به سادگی یک CPU جدیدتر را چند سال پس از عرضه لپ‌تاپ وارد کنیم و به آن جان تازه‌ای بدهیم.

ارتقا رم و هارد لپ تاپ

حافظه دسترسی تصادفی یا RAM مانند فضای کاری رایانه شما است. هر چیزی که فعالانه روی آن کار می کنید در RAM سیستم شما ذخیره می شود. اگر نیاز به چند کار یا اجرای چندین برنامه با منابع فشرده دارید، به مقدار قابل توجهی حافظه نیز نیاز خواهید داشت. ارتقا رم و هارد لپ تاپ این ویژگی را به شما می دهد. دو ویژگی اصلی برای بحث در مورد RAM وجود دارد: اندازه و فرم. هنگام ارتقاء لپ‌تاپ، اطمینان از دریافت نوع صحیح برای هر دوی این مشخصات مهم است.

ابعاد

لپ‌تاپ‌ها از رم SODIMM استفاده می‌کنند که شکل کوچک‌تری نسبت به حافظه دسکتاپ دارد، اما می‌تواند به همان اندازه قدرتمند باشد.

اندازه

مهمترین مشخصات بعدی که باید به آن توجه کنید اندازه رم است که به لپ تاپ خود اضافه می کنید. اکثر دستگاه‌های محل کار می‌توانند با ارتقا رم و هارد لپ تاپ به 8 گیگابایت کار کنند و در صورت لزوم می‌توان آنها را به 16 گیگابایت ارتقا داد. ممکن است در برخی موارد شدید به رم بیشتری نیاز باشد، اما معمولاً برای ویرایش ویدیوی پیشرفته یا سایر صنایع خاص محفوظ است.

ارتقا گرافیک لپ تاپ

کار اصلی کارت های گرافیکی اصلی کمک به CPU در ارائه گرافیک های سه بعدی بود. البته کارت های گرافیک حتی امروز هم همین کار را انجام می دهند. اما آنها بسیار قدرتمندتر و پیچیده تر از این هستند. با واحدهای پردازش گرافیکی (این مدار یکپارچه واقعی است که قلب یک کارت گرافیک است) می توانید تصاویر، گرافیک ها و فیلم ها را ارائه دهید. می توانید با ارتقا گرافیک لپ تاپ از آن برای تولید محتوا، بازی و سایر کارهای مشابه گرافیکی استفاده کنید.

از آنجایی که لپ‌تاپ‌ها اساساً کامپیوترهایی هستند که می‌توانید با خود حمل کنید، اکثر لپ‌تاپ‌های مدرن دارای قابلیت‌های گرافیکی بسیار خوبی هستند. با استفاده از پردازنده گرافیکی لپ‌تاپ، می‌توانید بازی کنید یا ویدیوها را رمزگذاری/رمزگشایی کنید و به راحتی آن‌ها را در کوله پشتی‌تان بیندازید.

گرافیک یکپارچه و گسسته

نکته مهمی که باید در مورد کارت های گرافیک به طور کلی (یا بهتر بگوییم GPU) درک کنید این است که آنها می توانند یکپارچه یا گسسته باشند. در هنگام ارتقا گرافیک لپ تاپ این مورد را در نظر بگیرید. وقتی می گوییم “گرافیک یکپارچه”، منظور ما GPU بخشی از CPU است و روی همان قالب سیلیکونی پردازنده اصلی قرار می گیرد. در سمت اینتل، این گونه از CPU ها (CPU با گرافیک داخلی) به سادگی به عنوان CPU با گرافیک مجتمع شناخته می شوند. در سمت AMD، CPU هایی که دارای پردازنده گرافیکی یکپارچه هستند به نام APU شناخته می شوند که مخفف Accelerated Processing Units است.

آیا می توانم کارت گرافیک را در لپ تاپ خود ارتقا دهم؟

آیا می توانم کارت گرافیک را در لپ تاپ خود ارتقا دهم و یا با تعویض قطعات لپ تاپ آنرا بهتر کنم؟ متأسفانه پاسخ حتی در این مورد نیز منفی است. اول از همه، اگر لپ تاپ فقط CPU با گرافیک یکپارچه دارد، پس راهی برای ارتقاء کارت گرافیک وجود ندارد زیرا بخشی از CPU است. از آنجایی که ما نمی توانیم CPU را در لپ تاپ ارتقا دهیم، راهی برای ارتقاء GPU نیز وجود ندارد. در مورد لپ تاپ هایی با کارت گرافیک یا GPU مجزا چطور؟ پاسخ هنوز منفی است. این به این دلیل است که آی سی GPU گسسته مستقیماً روی مادربرد لپ تاپ لحیم شده است. هیچ راهی برای تعویض یا ارتقا آن وجود ندارد. در نتیجه، پاسخ اساسی سوال آیا می توانم کارت گرافیک را در لپ تاپ خود ارتقا دهم؟ خیر است.

چه لپ تاپ هایی قابل ارتقا هستند؟

چه لپ تاپ هایی قابل ارتقا هستند؟ چند سالی است که لپ‌تاپ خود را در اختیار دارید و وقتی کارهای سختی را انجام می‌دهید، کم‌کم احساس می‌کنید. شاید RAM شما به حدی نرسیده باشد، یا هارد دیسک قدیمی شما شروع به از بین رفتن کرده است. زمان ارتقا فرا رسیده است! اما به جای جایگزینی کل لپ‌تاپ، ممکن است بتوانید برخی از قطعات داخل آن را تعویض کنید تا به زندگی جدیدی ببخشید.

بررسی کنید که آیا می توانید ارتقا دهید

متأسفانه، بر خلاف رایانه‌های شخصی رومیزی که معمولاً می‌توانید آن‌ها را ارتقا دهید، لپ‌تاپ‌ها به طور فزاینده‌ای واحدهای مهر و موم شده‌ای هستند که ممکن است محدودیت‌های خاصی برای دسترسی به داخل بدنه و دستکاری با آنچه در داخل بدنه وجود دارد داشته باشند و تعوبض قطعات لپ تاپ سخت باشد. چه لپ تاپ هایی قابل ارتقا هستند؟ برای یافتن پاسخ این سوال بهتر است به خواندن ادامه این مطلب ادامه دهید. در واقع خیره شدن به اجزای خاص یک چیز است، اینکه بتوانید تراشه ها و تخته های گفته شده را بردارید و با جایگزین های پیشرفته جایگزین کنید، یک بازی کاملاً متفاوت با توپ است.

ما از دست زدن به هر چیز دیگری در داخل اکثر لپ‌تاپ‌ها، مانند کارت Wi-Fi یا CPU، خودداری می‌کنیم، مگر اینکه کاملاً بدانید که چه کاری انجام می‌دهید و مطمئن باشید همه چیز سازگار است. ساده ترین راه برای دیدن آنچه که می توانید با لپ تاپ انجام دهید این است که به وب سایت سازنده نگاه کنید یا رایانه شخصی را باز کنید و به داخل آن نگاهی بیندازید.

چرا نیاز به ارتقا لپ تاپ داریم؟

ارتقا لپ تاپ می تواند به شما کمک کند تا طول عمر سیستم خود را افزایش دهید. سوال چرا نیاز به ارتقا لپ تاپ داریم؟ برای افراد متفاوت کاربرد ها و پاسخ ها متفاوتی دارد که با توجه به نیاز های هر فرد، پاسخی متفاوت خواهد داشت. تعویض قطعات لپ تاپ می تواند کارایی لپ تاپ شما را بهبود بخشد.

تفاوت بین HDD و SSD

HDD ها دستگاه های ذخیره سازی سنتی با صفحات چرخان هستند که داده ها را می خوانند و می نویسند. SSD ها از فناوری جدیدتری استفاده می کنند که داده ها را روی تراشه های حافظه قابل دسترسی فوری ذخیره می کند. تفاوت بین HDD و SSD از این قرار است که SSD ها سریع تر، کم صداتر، کوچکتر هستند، انرژی کمتری مصرف می کنند و دوام بیشتری دارند. هارد دیسک‌ها ارزان‌تر هستند، ظرفیت ذخیره‌سازی بیشتری دارند و در صورت آسیب دیدگی، بازیابی آسان‌تری را ارائه می‌دهند.

تفاوت اصلی بین درایو حالت جامد (SSD) و درایو دیسک سخت (HDD) در نحوه ذخیره و دسترسی به داده ها است. هارد دیسک ها از دیسک های چرخان مکانیکی و هد خواندن/نوشتن متحرک برای دسترسی به داده ها استفاده می کنند، در حالی که تفاوت بین HDD و SSD اینجاست که SSD ها از تراشه های حافظه استفاده می کنند. اگر قیمت مشکلی نیست، SSD ها گزینه بهتری هستند به خصوص که SSD های مدرن تقریباً به اندازه HDD قابل اعتماد هستند.