همه ی ما تجربه آسیب دیدن و خراب شدن وسایل الکترونیکی خود را داشته ایم. به یاد داشته باشید که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. اما اگر مشکلی ایجاد شد، با خواندن مقاله زیر که راهنمای تعمیرات پس از ضربه یا آب‌ خوردگی در لپ‌ تاپ، موبایل و تبلت است می توانید پاسخ سوالات خود را پیدا کنید:

اگر لپ ‌تاپ شما ضربه خورده یا آب آسیب دیده است، چند مرحله برای تعمیر آن وجود دارد:

1- فوراً لپ تاپ را خاموش کنید: اگر لپ تاپ شما ضربه خورده یا آب آسیب دیده است، فوراً آن را خاموش کرده و از برق جدا کنید. این کار از بروز هرگونه آسیب بیشتر جلوگیری می کند.

2- لپ تاپ را خشک کنید: اگر لپ تاپ شما با آب دچار آسیب شده است، آن را در اسرع وقت خشک کنید. از یک پارچه یا حوله خشک برای پاک کردن آب اضافی استفاده کنید. همچنین می توانید از سشوار در حالت خنک برای خشک کردن لپ تاپ استفاده کنید. از استفاده از حرارت مستقیم سشوار یا خشک کننده مو خودداری کنید.

3- باتری را خارج کنید: اگر لپ تاپ شما دارای باتری قابل جابجایی است، فورا آن را خارج کنید. این کار از بروز هرگونه آسیب الکتریکی جلوگیری می کند.

4 -بررسی آسیب دیدگی: هنگامی که لپ تاپ شما خشک شد، آسیب دیدگی قابل مشاهده را بررسی کنید. به دنبال ترک یا فرورفتگی در قسمت بیرونی لپ تاپ باشید. در صورت مشاهده هر گونه آسیب، لپ تاپ خود را برای تعمیر نزد یک متخصص ببرید.

5- لپ تاپ را تست کنید: لپ تاپ خود را روشن کنید و آن را تست کنید تا ببینید درست کار می کند یا خیر. صفحه کلید، پد لمسی و صفحه نمایش را بررسی کنید تا مطمئن شوید همه چیز به درستی کار می کند.

6-پشتیبانی از داده‌ها: در صورتی که دستگاه شما قابل تعمیر نباشد و اطلاعات مهم در آن وجود دارد، حتماً قبل از ارسال به تعمیرگاه، از پشتیبان‌گیری از داده‌های خود اطمینان حاصل کنید.

7-تماس با تعمیرکار مجاز: در صورتی که دستگاه شما هنوز به درستی کار نمی‌کند، بهتر است با تعمیرکار مجاز یا خدمات پس از فروش تماس بگیرید. آنها می‌توانند تشخیص دهند که آیا قطعات دستگاه آسیب دیده‌ اند و نیاز به تعمیر دارند یا خیر.

ضربه و آب خوردن موبایل و تبلت هرگز چیز خوبی نیست. در واقع، می تواند صدمات زیادی را ایجاد کند. هم از نظر خارجی و هم داخلی. مانند ترک خوردن صفحه نمایش، جدا شدن باتری یا سایر آسیب های داخلی شود.

1- اولین کاری که باید انجام دهید ارزیابی آسیب است. اگر گوشی شما ترک خورده، تراشه یا خراشیده است، احتمالاً تحت پوشش ضمانت شما نخواهد بود. در واقع، اکثر سازندگان در صورت افتادن گوشی خود و ایجاد هر نوع آسیب، گارانتی شما را باطل می کنند.

2- شایع ترین نوع آسیب داخلی، شل شدن باتری است. اگر باتری گوشی شما شل باشد، می تواند انواع مشکلات را ایجاد کند. از کاهش عمر باتری گرفته تا از دست دادن اطلاعات. برای رفع شل شدن باتری، باید گوشی خود را به تعمیرگاه ببرید یا خودتان باتری را تعویض کنید.

3- یکی دیگر از انواع آسیب های داخلی آسیب دیده درگاه شارژ است. اگر پورت شارژ گوشی شما آسیب دیده باشد، ممکن است باعث شود گوشی شما شارژ را متوقف کند یا بسیار کند شارژ شود. برای تعمیر پورت شارژ آسیب دیده، باید گوشی خود را به تعمیرگاه ببرید یا خودتان پورت را تعویض کنید.

4- اگر گوشی تلفن همراه تان آب خورد، فورا آن را خاموش کنید. خیس کردن مداری که خاموش است به اندازه خیس کردن یک مدار فعال بد نیست. فقط به این دلیل که یک دستگاه الکتریکی خیس می شود به این معنی نیست که بلافاصله از بین می رود. اگر خوش شانس باشید، ممکن است تلفن شما قبل از ایجاد آسیب جدی خاموش شده باشد.

5- قطعات قابل جدا شدن را خارج کنید. سیم کارت و هر کارت microSD را بردارید. اگر تلفنی دارید که امکان حذف باتری را دارد، این کار را نیز انجام دهید.

6- آن را با یک حوله نرم خشک کنید. همچنین می توانید از دستمال کاغذی یا پارچه استفاده کنید اما مطمئن شوید که ملایم و بدون پرز باشد. بسیار مراقب باشید که آب را به شکاف ها، شکاف ها یا درگاه ها منتقل نکنید.

در اینجا یک راهنمای گام به گام در مورد چگونگی بررسی اینکه آیا تلفن شما پس از انداختن گوشی سالم است وجود دارد:

  • ابتدا صفحه را از نظر وجود ترک یا آسیب بررسی کنید. در صورت وجود ترک، گوشی خود را در اسرع وقت به تعمیرگاه ببرید.
  • بررسی کنید که آیا دکمه های گوشی شما همچنان به درستی کار می کنند یا خیر. اگر هر یک از دکمه ها کار نمی کند، ممکن است لازم باشد دکمه را تعویض کنید.
  • بررسی کنید که آیا گوشی شما همچنان شارژ می شود یا خیر. اگر گوشی شما شارژ نشود، ممکن است درگاه شارژ آسیب ببیند.
  • مراقب هرگونه خاموش شدن یا راه اندازی مجدد تصادفی باشید، زیرا این می تواند نشانه آسیب داخلی باشد.
  • در آخر، هرگونه آسیب دیگری که ممکن است در حین سقوط رخ داده باشد را بررسی کنید. اگر متوجه آسیب دیگری شدید، گوشی خود را به تعمیرگاه ببرید.

اما همه می دانیم پیشگیری بهتر از درمان است. در اینجا چند نکته برای محافظت از لپ تاپ، تبلت و موبایل خود ارائه داده ایم:

1- از محافظ صفحه استفاده کنید

نمایشگر گوشی مهمترین قسمت دستگاه است. همچنین شکننده ترین و گران ترین قطعه در گوشی است. در یک افت جزئی یا با استفاده نادرست یا با بی احتیاطی، صفحه نمایش قطع می شود یا می شکند.

2- روی یک کوله پشتی ضد سرقت با کیفیت خوب سرمایه گذاری کنید

برای محافظت از لپ‌تاپ و سایر وسایل شخصی خود در برابر دزدان، همیشه باید به هر کجا که می‌روید توجه بیشتری داشته باشید. کیف باکیفیت برای لپ تاپ یکی از مهم ترین لوازم جانبی است که می توانید روی آن سرمایه گذاری کنید.

3- دستگاه را ضد آب کنید

آب برای خراب کردن دستگاه های الکترونیکی به خوبی مشهور است. این ممکن است به صورت باران یا خیس شدن دستگاه شما در استخر یا در ساحل باشد. حتی تعریق روی گوشی شما تأثیر می گذارد، بنابراین لازم است دستگاه خود را ضد آب کنید تا از هزینه های شما صرفه جویی شود.

4- لپ تاپ خود را به طور مرتب تمیز کنید

همه ما می دانیم که تمیز نگه داشتن لپ تاپ هایمان مهم است.هر کسی که تا به حال کامپیوتری پوشیده از گرد و غبار دیده باشد، می داند که ظاهر خوبی ندارد. نه تنها ناخوشایند است، بلکه تمام آن گرد و غبار می تواند به رایانه شما آسیب برساند. گرد و غبار می تواند فن ها را مسدود کند و در صورت نیاز به خنک نگه داشتن لپ تاپ باعث گرم شدن بیش از حد شود.

در این مقاله تلاش کردیم شما را با اقدامات لازم پس از ضربه یا آبخوردگی وسیله الکترونیکی خود آشنا کنیم. همچنین مواردی را برای جلوگیری از صدمه هنگام هر کدام از اتفاقات را بیان کردیم. توجه داشته باشید که این راهنماها برای موارد کلی ارائه شده‌اند و بسته به نوع و شدت آسیب، نیاز به تعمیرات متفاوتی ممکن است داشته باشید. بهتر است همواره با تعمیرکاران مجاز و متخصص مشورت کنید تا بهترین راهکار برای تعمیر دستگاه خود را دریافت کنید.

خدمات کلینیک صفر و یک