لپ تاپ ها رایانه های شخصی هستند که به سبب کوچک، سبک و قابل حمل بودنشان بسیار مورد توجه و استقبال دانشجویان، اساتید، صنعتگران، ادارات و … قرار گرفته اند. این نوع کامپیوترها گاها از کامپیوترهای رومیزی سریعتر و با کیفیت تر هستند. قطعات و اجزای به کار رفته در لپ تاپ ها از کیفیت و سرعت بیشتری برخوردارند و علی رغم ابعاد کوچکش ظرفیت بالایی در انجام کارها و ذخیره اطلاعات دارد. این سیستم های کامپیوتری همانطور که مزایا و ویژگی های مثبت فراوانی که دارند گاهی ممکن است در اثر مسائلی دچار اختلال و به اصطلاح هنگ کردن شوند. رخداد این موضوع در بیشتر مواقع امری قابل نگرانی نیست و می توان گفت رفع مشکلات هنگ کردن لپ تاپ در غالب اوقات به سادگی امکان پذیر است. ما در این مقاله پیرامون هنگ کردن لپ تاپ و رفع مشکلات هنگ کردن لپ تاپ مطالبی گرداوری کرده و تقدیم حضورتان می کنیم. در این مقاله سعی بر ان است که که دلایل هنگ کردن و همچنین راه های رفع مشکلات هنگ کردن لپ تاپ را ارائه داده تا به سهولت بتوانید دلایل هنگ لپ تاپ خود را تشخیص داده و در جهت عیب یابی و حل ان بکوشید.
دلایل هنگ لپ تاپ و راه حل هایی برای رفع مشکلات هنگ کردن لپ تاپ
حجم بالای دیتاهای موجود در هارد
این که حجم بالای دیتاهای موجود در لپ تاپ شما بسیار زیاد بوده و پردازش ان ها و سایر برنامه های درون لپ تاپ برای لپ تاپ کاری سخت، زمان بر و کند کننده سرعت لپ تاپ شما باشد، موضوعی کاملا صحیح بوده و در میزان هنگ کردن لپ تاپ شما بسیار موثر خواهد بود. از این رو به صورت مرتب و در بازه ها زمانی مثلا یک ماهه دیتاهای خود را در لپ تاپتان مرتب و سازماندهی کنید. سعی کنید مطالبی که مورد نیازتان نیست و الزامی باستان ندارند را حذف کنید و از دیتاها و اطلاعات اصلی خود بک اپ بگیرید. این کار بر سرعت پردازش لپ تاپ شما بسیار موثر است راه حلی ساده و در عین تاثیر گذار جهت رفع مشکلات هنگ کردن لپ تاپ و همچنین جلوگیری از هنگ کردن لپ تاپ شما می شود.
یکپارچه نبودن دیتاهای موجود در هارد
یکپارچه بودن دیتاها و عدم پراکندگی آنها خود راه حلی دیگری در جهت رفع مشکلات هنگ کردن لپ تاپ است. این راه حل ساده سبب می شود که از هنگ کردن لپ تاپ شما کاسته شود و دیگر نگران هنگ لپ تاپ و از بین رفتن دیتاهای خود نباشید. برای این منظور می توانید عبارت Defragement را در منوی استارت جستجو کنید و پس از انتخاب این برنامه اجازه دهید تا درایو های لپ تاپ شما را بررسی کرده و اطلاعات شما را یکپارچه کند. ممکن است این کار اندکی زمان بر باشد. مقدار زمان صرف شده برای یکپارچه سازی برنامه ها و اطلاعات شما به میزان حجم و تعداد برنامه های شما بستگی دارد و هرچه مقدار داده های شما بیشتر باشد به طبع زمان بیشتری برای یکپارچه سازی ان ها مورد نیاز است. بنابراین می توان گفت که Defragement راه حلی برای رفع مشکلات هنگ کردن لپ تاپ است. پیشنهاد می کنیم به طور معمول از پراکندگی اطلاعات و داده هایتان در لپ تاپ جلوگیری کنید زیرا این موضوع به زمان زیادی برای پردازش نیاز دارد. از این رو عدم پراکندگی اطلاعات در کنار یکپارچه سازی اطلاعات شما بر کیفیت پردازش و سرعت لپ تاپ شما تاثیرگذار بوده و مقدار هنگ کردن لپ تاپ شما را کاهش می دهد.
عدم به روز بودن سیستم و درایورهای ان
به روز رسانی منظم ویندوز و درایورهای سیستم بر رفع مشکلات هنگ کردن لپ تاپ بسیار موثر است. هنگامی که شما مرتبا ویندوز و درایورهای ان را به روز رسانی می کنید نه تنها به بخش نرم افزاری لپ تاپ و پردازش ان کمک کرده اید بلکه این کار در عملکرد صحیح سخت افزار نیز بسیار موثر خواهد بود. اگر لپ تاپ شما هنگ کرده است و اپدیت درایور لپ تاپ خود را مدت ها است که به تعویق انداخته اید می توانید برای رفع مشکلات هنگ کردن لپ تاپ، سیستم خود را به حالت SafeMood بوت کرده و درایوری که به درستی کار نمی کند را در قسمت دیوایس منیجر (DeviceManager) حذف کرده و لپ تاپ خود را ریستارت کرده و به عبارتی دیگر مجدد راه اندازی کنید. پس از ریستارت کامل لپ تاپ و روشن شدن ان، هم اکنون می توانید درایورها را به روز کرده و به این ترتیب قدمی در جهت رفع مشکلات هنگ کردن لپ تاپ بردارید.
وجود خرابی در سخت افزار لپ تاپ
گاهی برای رفع مشکلات هنگ کردن لپ تاپ فقط به دنبال دلایل نرم افزاری نباید باشید و ممکن است دلایل سخت افزاری همچون اسیب به هارد، بورد و… منجر به هنگ کردن لپ تاپ شوند. نمایش صفحه آبی در لپ تاپ یکی از مواردی است که بیانگر مشکلات سخت افزاری مخصوصا ایرادات هارد لپ تاپ است. برای رفع مشکلات هنگ کردن لپ تاپ هنگامی که دلایل سخت افزاری دارد شما باید به دانش سخت افزاری و مهارت های ان تسلط داشته و تجربه کافی برای عیب یابی و رفع این مسئله داشته باشید. از این رو سپردن لپ تاپ به فردی که در این امر تبحر کافی دارد و درصورت لزوم می تواند قطعات را به خوبی تعویض کند نیز می تواند راه حل مناسبی باشد.
کلام آخر
همانطور که تاکنون به ان اشاره شد دلایل هنگ کردن لپ تاپ می تواند هم نرم افزاری و هم سخت افزاری باشد. از این رو می توان گفت از دیگر دلایل هنگ کردن لپ تاپ که با شناخت ان ها می توانید برای رفع مشکلات هنگ کردن لپ تاپ خود اقدام کنید شامل تعداد زیاد برنامه های پس زمینه، تداخلات سخت افزاری، دمای بالا و گرم شدن لپ تاپ، تنظیمات بایوس، ویروس ها و بدافزار ها و …. باشد. شناخت، عیب یابی و رفع مشکلات هنگ کردن لپ تاپ گاهی با دانش مبتدی امکان پذیر بوده و گاهی می توان با سازماندهی منظم داده های موجود از ان جلوگیری کرد. در برخی مواقع نیز به کمک فردی متخصص در این زمینه احتیاج است.
تعمیر ال سی دی لپ تاپ | تعمیر کارت گرافیک لپ تاپ | تعمیر کیبورد لپ تاپ | تعمیر هارد لپ تاپ |
تعمیر فلت لپ تاپ | تعمیر باتری لپ تاپ | تعمیر لپ تاپ | تعمیر لپ تاپ اچ پی |