اولین چیزی که در این مطلب به آن اشاره میکنیم اینست که اصولاً safe mode در ویندوز چیست و به چه دردی میخورد یا برای چیست ؟ به عبارت ساده safe mode در ویندوز یک نسخه کاملا ساده و سبک از ویندوز است که زمانی که بالا می آید هیچ درایور یا نرم افزاری روی آن کار نمیکند و این مسأله باعث میشود تا بتوانیم از این امکان برای عیب یابی درایورها و یا حتی دسترسی به اطلاعات در مواقع مشکل داشتن ویندوز یا به عبارتی blue page دادن آن استفاده کنیم به عنوان مثال فرض کنید سیستم شما مشکل گرافیک دارد حالا یا به دلیل بد نصب شدن درایور آن یا مشکل سخت افزاری دارد و به شما این امکان را نمیدهد تا بتوانید به ویندوز دسترسی داشته باشید در این حالت شما با اجرای safe mode میتوانید بدون اجرای درایور گرافیک یا راه اندازی آن وارد ویندوز شوید و به اطلاعاتتان دسترسی پیدا کنید و از آنها بک آپ بگیرید یا درایورتان را پاک کنید و مجددا سعی کنید وارد ویندوز اصلی شوید ، حالا safe mode در ویندوز ۷ با زدن دکمه f8 قابل دسترس بود ولی در ویندوز ۱۰ به دلیل تغییر دیتا بیس و امکانات آن تا حدی پیچیده تر شده است و ما در این مطلب سعی میکنیم به هشت روش برای دسترسی به safe mode در ویندوز ۱۰ اشاره کنیم .
سه روش برای دسترسی به safe mode در ویندوز ۱۰
1:روش اول : استفاده از کلید shift در صفحه لاگین ویندوز و ریست کردن آن
اگر سیستم شما تا صفحه اول ویندوز یا صفحه لاگین ویندوز جلو میرود و بعد به مشکل میخورد میتوانید در همان صفحه لاگین یا اول کلید shift را نگه دارید و از منوی پاور همزمان سیستم را ری استارت کنید در این هنگام با نگه داشتن کلید shift سیستم شما ری استارت میشود و پنجره زیر ظاهر میشود
در این مرحله گزینه troubleshoot زا انتخاب میکنیم و پنجره زیر ظاهر میشود
در این مرحله هماتطور که در تصویر میبینید گزینه advanced options را انتخاب می کنیم و به مرحله بعد میرویم و پنجره زیر را مشاهده میکنیم
در این مرحله بسته به ورژن ویندوز نصب شده شما یا مستقیم گزینه startup setting را مشاهده میکنیم یا گزینه see more recovery options را انتخاب میکنیم و سپس پنجره مورد نظر مشاهده میشود
پس از این مرحله پنجره زیر را مشاهده میکنیم
در این مرحله با انتخاب گزینه restart شما وارد مرحله نهایی میشوید که یه شما این انتخاب را میدهد که وارد مرحله safe mode شوید البته safe mode در حالتهای مختلف که عبارتست از :
- حالت Safe mode استاندارد (Standard Safe Mode): در این پنجره گزینه 4 یا دکمه F4 صفحه کلید را بزنید تا Safe mode استاندارد فعال شود
- حالت Safe mode با امکانات شبکه (Safe Mode with Networking): برای اینکه امکانات ارتباط با شبکه در حالت مشکل زدایی یا Safe mode ویندوز 10 را داشته باشید، بایستی گزینه 5 یا کلید F5 صفحه کلید را بزنید.
- حالت Safe mode با کامند پرامپت (Safe Mode with Command Prompt): در این وضعیت سیستم در حالت Safe mode بوت کرده و به پرامپت DOS دسترسی خواهید داشت. برای اینکار بایستی گزینه 6 یا کلید F6 صفحه کلید را بزنید
حالا بر اساس نیاز خود یکی از گزینه ها را انتخاب میکنید و در safe mode تغییرات مورد نظر خود را اعمال میکنید
2:روش دوم :سه بار ریست کردن ویندوز در حین بالا آمدن
برای انجام این مرحله شما باید سیستم را در حین بالا آمدن ویندوز به طور متوالی سه مرتبه با دکمه پاور وادار به خاموش شدن کنید پس از سه مرتبه ویندوز وارد مرحله ترمیم خودکار میشود و شما پنجره زیر را مشاهده میکنید
حال بایستی صبر کنید ویندوز به طور خودکار مشکلش را حل کند و سپس وارد مرحله بعد شود که پنجره automatic repair ظاهر میشود و گزینه advance options را انتخاب کنید
سپس گزینه troubleshoot زا در پنجره زیر انتخاب کنید
سپس تمام مراحل مانند روش اول عمل میشود
مسیر Advanced options -> Startup Settings -> Restart پیگیری شده و سپس گزینه 4 یا دکمه F4 کیبورد را برای شروع بوت در حالت Safe mode استاندارد، گزینه 5 یا دکمه F5 کیبورد برای بوت در حالت Safe Mode with Networking و گزینه 6 یا دکمه F6 برای بوت در حالت Safe Mode with Command Prompt زده می شود.
3: روش سوم :استفاده ار درایو نصب ویندوز 10 و کامند پرامپت
اگر DVD یا فلش مموری حاوی نصب ویندوز 10 را در اختیار دارید، یا می توانید یک فلش مموری یا DVD با امکان بوت (Bootable) بسازید، می توانید از آن برای بوت کردن سیستم در حالت Safe mode و مشکل زدایی ویندوز 10 استفاده کنید.
برای ساخت DVD یا فلش مموری نصب ویندوز 10 می توانید فایل ISO ویندوز 10 را دانلود کرده و با استفاده از نرم افزارهای موجود روی فلش مموری یا DVD به صورت Bootable رایت کنید. سپس از آن برای بالا آوردن محیط نصب ویندوز 10 استفاده کنید.
بعد از گذاشتن DVD در درایو کامپیوتر یا لپ تاپ خود و یا اتصال فلش مموری به سیستم، کامپیوتر یا لپ تاپ خود را ریبوت کرده و از DVD یا فلش مموری بالا بیاورید. اولین پنجره ای که ظاهر می شود، پنجره انتخاب زبان و لیوت صفحه کلید است. احتمالا نیازی به تغییر این گزینه ها ندارید، پس کافی است دکمه Next را کلیک کنید.

در پنجره بعدی که روی صفحه نمایش ظاهر می شود، لینک Repair your computer را در پایین پنجره در گوشه سمت چپ پایین صفحه کلیک کنید.

برای ترمیم یا ریستور ویندوز 10 خود، در پنجره بعدی گزینه مشکل زدایی (Troubleshoot) را انتخاب کنید

حال پنجره Advanced options ظاهر می شود. در این پنجره گزینه Command Prompt را انتخاب و کلیک کنید (برای مشکل زدایی پیشرفته بایستی از کامند پرامپت یا همان پرامپت DOS استفاده کنید).

حال پنجره کامند پرامپت (Command Prompt) باز می شود. دستور زیر را در پرامپت داس تایپ کرده و دکمه Enter صفحه کلید را بزنید. بعد از چند لحظه پیام موفقیت عملیات در خط بعدی ظاهر می شود:
bcdedit /set {default} safeboot minimal

حالا پنجره کامند پرامپت را ببندید و در صفحه بعدی که ظاهر می شود دکمه Continue را کلیک کنید.

سپس کامپیوتر یا لپ تاپ شما ریبوت خواهد شد و ویندوز 10 در حالت Safe mode بالا می آید. حالا می توانید با حساب کاربری دارای مجوز مدیر لاگین کرده و در ویندوز 10 که بصورت Safe mode بالا آمده است تغییرات مورد نظر خود را اعمال کنید.
توجه: مشکل این روش در این است که با هر بار خاموش و روشن کردن یا ریستارت سیستم، ویندوز 10 در حالت Safe mode بالا می آید تا زمانیکه دستی بوت Safe mode غیرفعال شود. برای غیرفعال سازی این تنظم و بالا آمدن نرمال ویندوز 10 در ریستارت یا ریبوت های بعدی، همین رویه را یکبار تکرار کرده و بجای دستور فوق، دستور زیر تایپ و اجرا می شود:
bcdedit /deletevalue {default} safeboot
بدینوسیله ویندوز 10 در حالت عادی بارگذاری می شود و مجددا به مد نرمال بر می گردد و سیستم بوت Safe mode نخواهد داشت.
ما در مجموعه کلیینیک صقر ویک امیدواریم این مطلب مشکل را در مورد safe mode ویندوز 10 برطرف کرده باشد و در صورت نیاز میتوانید برای مشاوره بیشتر با شماره 09373280263 تماس بگیرید یا زیر پست سوال خود را مطرح کنید با تشکر فراوان
تعمیر مک بوک | قیمت تعمیر لپ تاپ | تعمیرات سرفیس | تعمیرات لپ تاپ ایسوس |
تعمیرات لپ تاپ لنوو | تعمیر لپ تاپ سونی | تعمیرات لپ تاپ دل | تعویض قطعات لپ تاپ |